Penetrat – skice

Penetrat – priprema, doziranje i primena

Više od 35 godina KVALITETA

PENETRAT – koncentrat za zaptivanje protiv kapilarne vlage i vode (proizvodi Bauplus, Švajcarska)

Penetrat postupak zaptivanja, protiv kapilarne vlage, predstavlja kruti sistem zaptivanja, koji se preko 50 godina uspešno primenjuje u staroj gradnji i novogradnji.

S obzirom na to da se ovaj sistem najčešće primenjuje sa unutrašnje strane, izostaju veliki troškovi za skidanje maltera do cigle, betona i kamena na spoljašnjoj strani.

Kada se malter skine do cigle, betona ili kamena, očišćena površina se tretira sa tri postupka – Penetrat-malterom, koji se sastoji od cementa, kvarcnog peska, Penetrat-koncentrata i vode.

Penetrat-malter reaguje na vlagu koja postoji u zidu, prodire u pore i kapilare, postaje gelast, kristališe se zajedno sa postojećom vodom i zatvara ih.

Suprotno od konvencionalnih muljnih maltera, ne stvara se samo sloj koji prijanja na površinu, već se postiže zaptivanje koje prodire u podlogu.

To je objašnjenje za potpuno i konstantno trajno dejstvo, čak i kada se površine mehanički tretiraju.

 Mogućnosti primene postupka zaptivanja protiv kapilarne vlage postoje svuda gde se moraju zaustaviti, odnosno odbiti, vlaga i voda u sanaciji ili novogradnji. To znači da se mogu zaptivati betonske konstrukcije i konstrukcije od cigle bilo koje vrste, izuzimajući siporeks blokove.

Koloseum - Beograd

Fabrika čarapa Gerbi - Beograd

Objekti u Jajincima i Pančevu

Rezervoar - Zanjić

Zastava promet - Beograd

Baba Višnjina - Beograd

Ukoliko imate nekih pitanja, ili Vam je potreban savet, ne ustručavajte se da nam se obratite – TU SMO ZBOG VAS!